Niets is zo veranderlijk als de arbeidsmarkt.

2020

Begin 2020 was de krapte op de arbeidsmarkt nog heel goed voelbaar. Vooral specialisten waren lastig vindbaar. Na het uitbreken van Corona, kwam de steun van de overheid al relatief snel op gang kwam en konden bedrijven de meeste medewerkers aanhouden. Iedereen moest wennen aan de nieuwe situatie, waardoor de meesten medewerkers kozen voor zekerheid en bleven waar ze zaten. Gedurende de tweede helft van dat jaar raakte iedereen steeds meer gewend aan de nieuwe situatie. Met het thuiswerken, ontstond ruimte voor reflectie en gingen steeds meer mensen zich afvragen of ze wel op de juiste plek zaten.

Aan de kant van de medewerkers kwam er langzaam beweging, echter aan de andere kant hielden bedrijven nog steeds pas op de plaats met het aannemen van nieuwe medewerkers. Zij wilden eerst hun eigen medewerkers weer aan de slag hebben en waren afwachtend. Op dat moment was de arbeidsmarkt voor het eerst sinds 2017 even zonder krapte. Er waren genoeg mensen die de stap al aandurfden, echter waren er weinig vacatures beschikbaar.

2021

Naar aanleiding van de positieve berichten en het langzaam versoepelen van de maatregelen, kregen bedrijven er weer geloof in en kwam er een positieve golf op gang. Een aantal slimme organisatie gingen voorsorteren op wat er zou gaan komen en langzaam kwam de vraag naar nieuwe medewerkers weer op. Vanaf februari 2021 was de markt weer volop in beweging. Inmiddels is de werkeloosheid enorm gedaald en de spanning op de arbeidsmarkt weer voelbaar.

Hoe ga jij als organisatie de juiste mensen naar je toe trekken, binnen een krappe arbeidsmarkt?

Versterking

Om deze beweging aan te kunnen en flexibel mee te bewegen heb ik er voor gekozen om het team van Brainfish uit te breiden met zelfstandige recruiters en HR professionals. Gezamenlijk pakken we de wervingsvraagstukken van onze opdrachtgevers op en kunnen we tevens mee denken over recruitment en HR gerelateerde vraagstukken. Check de nieuwe website en maak kennis met het nieuwe team van Brainfish! Wij staan voor jullie klaar!

Tot snel!
Jenny, Kim, Anne & Hella

www.brainfish.nl