Het belang van successen vieren!

Een financieel manager vertelde me dat het op dit moment zo ontzettend druk was, dat het team alleen maar aan het werk was en dat er geen ruimte was voor ontspannende momenten, zoals een gezamenlijke lunch en laat staan voor het vieren van successen. Ze moesten nog even een paar weken door knallen, in de hoop dat het in de zomerperiode iets rustiger zou worden.

Boeddha zou zeggen: Als je geen tijd hebt om 5 minuten per dag te mediteren, dan zou het goed zijn om 10 minuten te gaan mediteren. Waarmee ik wil zeggen, dat het juist in drukke tijden belangrijk is om tijd te maken voor ontspanning en plezier.

Uit onderzoek blijkt dat het vieren van successen belangrijk is voor de motivatie van medewerkers, dat het bijdraagt aan hun ontwikkeling, gezondheid en aan het werkplezier. Als de boog continu gespannen staat, is de kans groot dat mensen uit gaan vallen, waardoor de druk nog groter gaat worden.

Ingrediënten voor werkplezier en betere prestaties
Een goede werksfeer en een sterk team zijn essentieel voor prestaties en werkgeluk. Stilstaan bij mijlpalen zorgt voor een goed gevoel en samenhorigheid. Het plezier van succes vieren is besmettelijk, deel het daarom met anderen. Het stimuleert de mensen om je heen en het bevordert het teamgevoel. Zorg dat je samen trots bent op wat jullie hebben bereikt!

Motivatie, werkplezier, ontwikkeling en een sterk team: allerlei ingrediënten voor nieuwe successen! Wanneer jijzelf of jouw werkomgeving regelmatig stil staat bij positieve prestaties, zul je merken dat dit de basis vormt voor betere persoonlijke- en bedrijfsprestaties.

Wij trakteren onszelf regelmatig op een leuke lunch en bespreken dan de successen van de afgelopen periode, en blikken vooruit op alle successen die nog gaan komen 😉

Wat kun jij doen om het vieren van successen binnen jullie team een prominentere plek te geven?

We wensen je veel werkplezier!

Kim & Hella