Ben jij al op “oorlogssterkte” voor de 2e helft van het jaar?

Met de versoepeling van de maatregelen en het geplande vaccinatietraject, lijkt het er op dat ze binnen een aantal branches, bedrijven weer voorzichtig vooruit durven te kijken.

De CFO van een technische organisatie vertelde dat ze nu al volop bezig zijn met de werving om klaar te zijn voor de tweede helft van het jaar. In 2020 hebben ze flexwerkers moeten laten gaan, echter voorziet ze die na de zomer weer nodig te hebben. “ Om ze na de zomer aan boord te hebben, is het noodzakelijk om nu al te gaan werven. Want er bestaat nog steeds een schaarste op de markt als het gaat om experts”.

De eigenaar van een consultancy bureau vertelt dat ook hij alweer gestart is met de werving van nieuwe medewerkers. “Ik wil nu al de toppers uit de markt halen, voordat ze weggekaapt worden door de grote bureaus”.

Corona blijkt weinig tot geen effect te hebben op de “war for talent”

Bedrijven realiseren zich dat wendbaarheid, flexibiliteit en snel reageren op de veranderende markt belangrijker is dan ooit. Dit kan alleen met de juiste mensen aan boord.

Je zou misschien denken dat door de economische krimp van het afgelopen jaar, talent makkelijker beschikbaar en vindbaar is. De werkelijkheid is anders. Toptalent zit nog steeds in een uitdagende functie en hun huidige werkgever doet er alles aan om ze te behouden. Je zult dus van goeden huize moeten komen om ze los te weken.

Toptalent laat zich niet weerhouden door Corona. Zij gaan voor organisaties met een visie en een mooie missie, waar ze de ruimte krijgen om zichzelf te ontwikkelen binnen een fijne werkcultuur. Ze weten wat ze willen en gaan daarvoor.

Als je dit jaar nog op zoek wilt gaan naar nieuwe collega’s, kom dan nu al in actie!

Wil je weten hoe wij je kunnen ondersteunen bij het vinden van toptalent of wil je advies over recruitment? Bel ons en dan komen we graag langs voor een persoonlijke kennismaking.