Liefde op eerste gezicht

De eerste blik, hallo… en het is al gebeurd!

Terwijl jij nog aan het nadenken bent over een goede openingszin, heeft het brein van de ander jouw al gescand. Het is wetenschappelijk bewezen dat er maar 2 seconden nodig zijn om een (let wel) correct oordeel over iemand te vellen. Daarna neemt ons brein het over en gaan we er van alles bij bedenken.

Zo had ik ooit een date met een leuke man en ik had direct een bepaald gevoel bij hem. Toch heeft hij me ervan kunnen overtuigen dat hij anders zou zijn. Na een paar maanden bleek mijn eerste gevoel toch goed te zijn. Herken je dit? Hieruit blijkt dat de eerste seconden bij een nieuw contact, cruciaal zijn. Als mens werkt ons brein nu eenmaal zo, wij vinden het fijn om dingen te labelen en kaderen, zodat het herkenbaar is.

Dit is niet alleen van toepassing in een liefdesrelatie, maar ook in een werkrelatie.

Bij een sollicitatie zijn ook de eerste 2 seconden cruciaal. Zoals hiervoor beschreven gaat dit op energieniveau. Het enige wat je kunt doen is je energielevel zo positief en open mogelijk hebben, wanneer je voor het eerst kennis gaat maken bij je nieuwe potentiele werkgever. Dit kun je doen, door die dag plezier te maken! Het is goed om je al op een eerder moment in te lezen in het bedrijf en je voor te bereiden op het gesprek. Zodat je dat alleen nog even over hoeft te kijken op de dag zelf. Geniet onderweg naar het bedrijf van je reis, zing mee met de liedjes op de radio of neem in de ochtend een koude douche. Zorg dat je open en wakker bent en dat je positieve energie uit straalt. Dan zijn de eerste 2 seconden al in jouw voordeel.

Wil je nog krachtiger over komen en met meer zelfvertrouwen in een sollicitatiegesprek zitten?

Check dan de workshop Storyciteren. Hierin ga je ontdekken wie je bent en waar je voor staat, dit leidt tot meer zelfkennis. Daarnaast geeft het opnemen van een video je inzicht in hoe je overkomt. Je leert jezelf beter kennen en kunt jezelf daardoor beter presenteren.

Check de website www.storyciteren.nl voor het gratis e-book. Na de zomer 2021 starten we weer met de live workshops.

Wie weet zien we je dan!