Introductie

Doel: bedrijfseconomisch inzicht geven en meedenken over de verdere groei van de organisatie. 

Organisatie

Innovatief, samenwerkend en ondernemend zijn enkele kernwaarden van Apleona. Bij deze snel groeiende organisatie wordt er iedere dag vol passie gezorgd voor het volledige beheer van bedrijfspanden en gebouwen. Je kunt denken aan het onderhoud aan de panden, schoonmaak, catering, beveiliging etc. De opdrachtgevers zijn vaak grote internationale organisaties met verschillende locaties in de wereld en in Nederland. Het hoofdkantoor van Apleona is gevestigd in Duitsland en het hoofdkantoor voor Nederland en België is gevestigd in Eindhoven en samen met 140 collega’s worden de klanten volledig ontzorgt.

Functie

Deze mooie ambitieuze club streeft naar groei en daar kun jij als business analist een belangrijke bijdrage aan leveren. Jij komt het beste tot je recht in een dynamische werkomgeving, waarin je snel moet schakelen en je kritisch mee mag denken over de verdere professionalisering van de organisatie. Je vindt het leuk om met de facilitair managers op locatie te sparren over de kosten en het resultaat. Je bewaakt de budgetten en signaleert tijdig afwijkingen. Doordat elke klant andere contractuele afspraken heeft en je met verschillende verdienmodellen in aanraking komt, wordt jouw analytisch- en communicatieve vermogen flink op de proef gesteld.

Je werkt nauw samen met de verschillende afdeling en met de andere business analist, waarmee je een team vormt en je rapporteert aan de CFO. Het doel van de functie is om het bedrijfseconomisch inzicht te vergroten en het gebruik van BI tools verder te ontwikkelen. Je bent in staat bedrijfsprocessen snel te doorzien en te vertalen naar data om zo de informatievoorzieningen naar een hoger niveau te tillen.

Hieronder een kleine greep uit de werkzaamheden;

 • Verder ontwikkelen en bouwen van nieuwe rapportages door middel van Excel en andere BI tools (Qlick Sense en Power BI)
 • Data vertalen naar bruikbare management- en stuurinformatie.
 • Het opstellen van diverse bedrijfseconomische rapportages en project rapportages.
 • Uitvoeren van analyses op gebied van commerciële en operationele activiteiten ten einde het ondersteunen van de facilitair managers in het land.
 • Bewaken van budgetten en signaleren van afwijkingen.
 • Facilitair manager meenemen in de analyses en ze ondersteunen bij budget beheer.
 • Bewaken van processen en meedenken over de verdere optimalisatie.
 • Uitwerken van diverse businesscases.

Functie-eisen

Om succesvol te zijn in deze uitdagende ondernemende rol, zoeken wij een proactieve zelfsturende persoonlijkheid met een afgeronde bedrijfseconomische HBO of WO opleiding en circa 3 jaar ervaring heeft in een soortgelijke rol. Je houdt van afwisseling en bent bereid te reizen naar locaties in het land. Je beschikt over uitstekende kennis van Excel en hebt bovengemiddelde affiniteit met BI tools en bent in staat zelf overzichten te bouwen. Naast Nederlands, beheers je de Engelse taal goed en Duits is een pre. Je bent gedreven, communicatief sterk en in balans.

Aanbod

Wat heeft Apleona jou te bieden?

 • Een uitdagende rol binnen een ambitieuze en groeiende organisatie, waarin de mens centraal staat.
 • Veel vrijheid en ruimte om jezelf te ontwikkelen en mee te groeien met het bedrijf.
 • Tevens veel ruimte om mee te denken over de verdere professionalisering van de organisatie.
 • Afhankelijk van je kennis en ervaring zal het salaris liggen in de schaal van 3600 tot 5100 bruto per maand op basis van 40 uur.
 • Daarnaast krijg je de beschikking over een leaseauto, laptop en smartphone.
 • Je krijgt veel ruimte om zelf je werkplanning te maken.

Sollicitatie

Enthousiast geworden?

Stuur dan je cv en korte motivatie voor 20 juni naar Hella@Brainfish.nl

De werving voor deze rol is exclusief uitbesteed aan Brainfish, direct reageren heeft geen toegevoegde waarde.

Solliciteren