Introductie

Zie jij jezelf over 3 tot 4 jaar in de rol van CFO?

Organisatie

Open, samen en betrokken zijn enkele kernwaarden binnen Metrohm. Deze grote internationale organisatie is zelfvoorzienend. Het betreft een stichting met wereldwijd 3.000 medewerkers in 45 landen. Alle opbrengsten stromen terug de organisatie in en een deel gaat naar goede doelen. Voor de vestiging van Metrohm in Schiedam zijn wij op zoek naar een assistent controller. Samen met 73 andere collega’s draag je bij aan de ontwikkeling en productie van analyseapparatuur voor chemische processen, bijvoorbeeld voor het meten van de waterkwaliteit in bierbrouwerijen of waterzuiveringsinstallaties.

Deze fijne club streeft naar verder groei en professionalisering en daar kun jij als assistent controller een belangrijke bijdrage aan leveren. Jij komt het beste tot je recht in een brede rol met veel vrijheid binnen een internationale organisatie. Je wilt het verhaal achter de cijfers begrijpen, zodat je kritisch mee kunt denken over de verdere ontwikkeling van het bedrijf. Je bent gedreven, wil jezelf blijvend ontwikkelen en je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Naast de communicatie met je eigen collega’s, sta je veel in contact met collega’s op het hoofdkantoor in Zwitserland en de verkoopkantoren wereldwijd. Jij floreert in een rol waarin je verantwoordelijkheid mag pakken en zelfstandig aan de slag kan gaan.

Functie

Het financiële team bestaat uit de CFO en 2 financieel medewerkers. Door groei van de organisatie en een aantal grote projecten, zoals nieuwe huisvesting en een nieuw ERP systeem, is er behoefte aan uitbreiding van dit team. In deze rol werk je nauw samen met de financieel medewerkers om de administratie in orde te krijgen en anderzijds ondersteun je de CFO met diverse werkzaamheden, zoals de ondersteuning bij de afsluitingen, het opstellen van periodieke rapportages en kun je deelnemen in projecten. Een van de projecten is de implementatie van een nieuw ERP systeem, waarbij jij voor de vestiging in Schiedam de kartrekker zal zijn. Je gaat je in deze rol steeds verder ontwikkelen richting de rol van CFO.

Omdat het een klein team is, doe je veel samen en ondersteun je elkaar bij drukte en afwezigheid. Dat maakt deze rol lekker breed, uitdagend en afwisselend. Je bent enerzijds hands-on en pragmatisch en anderzijds word je analytisch uitgedaagd.

Hieronder een kleine greep uit de werkzaamheden;

 • Controle van het grootboek en verzorgen van correcties.
 • Verzorgen van btw-aangiftes en CBS-statistieken.
 • Voorraadbeheer.
 • Ondersteunen van de CFO bij de periodieke afsluitingen.
 • Opstellen van diverse rapportages (periodiek en forecast)
 • Signaleren van knelpunten in de administratieve processen en doet voorstellen ter verbetering.
 • Daarnaast ga je deel uit maken van het implementatieteam voor Microsoft Dynamics 365.
 • Afhankelijk van je ontwikkeling, ga je steeds meer controller taken op je nemen en groei je binnen 3 tot 4 jaar naar de rol van CFO.

Functie-eisen

Om succesvol te zijn in deze afwisselende brede rol, zoeken wij een proactieve en ambitieuze persoonlijkheid die goed om kan gaan met veel vrijheid. Je bent nieuwsgierig naar de processen achter de cijfers en wil de boekingsgangen doorzien. Een HBO’er met 2 tot 4 jaar werkervaring, die zichzelf binnen deze mooie organisatie verder wil ontwikkelen. Gezien het internationale karakter van deze organisatie, is kennis van de Engelse taal vereist en Duits is een pre. Ze werken nu met AX 2012 en gaan over naar Microsoft Dynamics 365. Affiniteit met deze programma’s is meegenomen, maar geen must. Rapportages worden opgebouwd in Excel.

Aanbod

Wat heeft Metrohm jou te bieden?

 • Een ontwikkeltraject van 4 jaar richting de rol van CFO.
 • Een afwisselende brede rol binnen een groeiende internationale organisatie.
 • Veel vrijheid en ruimte om jezelf te ontwikkelen en mee te groeien met het bedrijf en werkzaamheden naar je toe te trekken.
 • De organisatie wordt gekenmerkt door een fijne open sfeer en samenwerken.
 • Afhankelijk van je kennis en ervaring zal het salaris liggen tussen 3.500 euro en 4.500 euro bruto per maand.
 • Een vaste 13e maand, volledig betaald pensioen.
 • Op basis van een fulltime werkweek, wordt de mogelijkheid geboden om 1 of 2 dagen vanuit huis te werken. (fulltime is 38 uur, 32 of 36 uur ook bespreekbaar)

Sollicitatie

Enthousiast geworden?

Stuur dan je cv en korte motivatie voor 29 juni naar Hella@Brainfish.nl

De werving voor deze rol is exclusief uitbesteed aan Brainfish, direct reageren heeft geen toegevoegde waarde.

Solliciteren