Hoe ga jij in deze krappe arbeidsmarkt nieuwe medewerkers naar je toe trekken?

Volgens het CBS zijn er voor het eerst meer vacatures, dan werkzoekenden. Wat betekent dit voor jouw organisatie of voor jou als ondernemer? Dit betekent dat de werkzoekenden de touwtjes in handen hebben op dit moment. Als bedrijf ben je de vragende partij en als werkzoekende kun je je wensen op tafel leggen.

De ervaring is dat het niet altijd en alleen gaat over meer salaris, maar ook steeds meer over flexibele werktijden, minder uren, gezondheid en ontwikkeling. Dit zijn onderdelen van het arbeidsvoorwaardenpakket die steeds zwaarder gaan wegen. Heb je als organisatie al een heldere visie op deze zaken? Het is belangrijk om hier bij stil te staan, voordat je gaat werven, want je wilt met scherp schieten toch?

Ga je met scherp schieten?

In deze krappe arbeidsmarkt ligt het voor de hand om je vacature zo breed mogelijk uit te zetten, bij zoveel mogelijk externe recruiters, die voor jou de meest passende kandidaat gaan werven. Echter is dit wel de meest efficiënte manier om de juiste collega te vinden?

Meer dan 10 jaar ervaring als strategisch recruitment partner heeft ons het inzicht gebracht dat exclusiviteit zorgt voor meer betrokkenheid door alle partijen en een efficiënter proces met een meer positief resultaat.

De voordelen van exclusiviteit voor jou!

  1. Goede PR voor je organisatie; door exclusief partnerschap aan te gaan met een professionele en ervaren recruiter, laat je zien dat je jouw zoektocht en jouw organisatie en de mensen serieus neemt. Hierdoor voelt een werkzoekende zich meer gezien en gewaardeerd en de professionele aanpak zorgt voor extra positieve aandacht voor jouw organisatie.
  2. Grotere betrokkenheid van de werkzoekende; de exclusiviteit maakt het extra aantrekkelijk voor de werkzoekende omdat hij weet dat het een serieuze vraag betreft. De werkzoekende is meer gecommitteerd aan het proces, wat sneller tot een succesvolle match zal leiden.
  3. Wederzijdse exclusiviteit; Je krijgt van ons 100% focus, betrokkenheid en partnerschap, dit zorgt voor een efficiënt transparant proces met een snel en succesvol resultaat.

Kiezen is gekozen worden!

Kiezen is altijd een beetje spannend, want daarmee zeg je “nee” tegen de rest, maar vooral ook volmondig “ja” tegen jezelf!  Als jij jezelf serieus neemt en durft te kiezen, dan kiest de wereld voor jou!

Brainfish

Heb je ondersteuning nodig bij het helder krijgen van je arbeidsvoorwaardenpakket en dit aan te laten sluiten op de nieuwe marktsituatie, het hybride werken en de nieuwe wensen van werknemers?

Of durf je het aan om je vacature voor die ene hoog opgeleide financial exclusief onder te brengen bij Brainfish, dan komt een van onze recruiters of HR specialisten graag persoonlijk bij je langs om je wensen in kaart te brengen.

 

Kim, Jenny, Anne & Hella

 

 

Menu